Aki jól dolgozik, enni is kap

2023.04.14. 14:30

Útjavítás és szemétszedés az enyingi Öreghegyen

Az önkormányzat jóvoltából szombaton reggel 26 tonna kavics érkezik az enyingi Öreghegyi szőlőbe.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Fotó: Kiss János/ÚN.

Április 15-én, szombaton reggel az enyingi szőlősgazdák együttes erővel terítik és egyengetik a Közép útra érkező kavicsot.
Fodor István, az enyingi Öreghegyi Borbarát Klub elnöke szerint, ez már évek óta a tavaszi munkálatok része az öreghegyi borosgazdák számára.
Egy-két évvel korábban az út javítására nagyobb mennyiségű – 75 tonna – kavics került elegyengetésre, de az út kátyúsodása folyamatos harc a pincetulajdonosok számára, így minden évben a közlekedésre alkalmassá kell tenni az út felületét.
Az útjavítás mellett a szeméttől is megszabadítják a környéket, még a közelgő borversenyt megelőzve. A tavaszi takarítás szintén hagyományos elfoglaltsága a szőlő tulajdonosoknak és egyben közös érdekük is, hogy a pincékhez és a szőlőkhöz vezető út ne csak járható, de tiszta is legyen. Az enyingi szőlősgazdák számára ez már ugyanúgy hozzátartozik az év eleji munkákhoz, mint a metszés. Idén ugyan kissé későn kerül sor az út renoválására és a szemétszedésre, mivel az idő sem nagyon kedvezett a lelkes útjavító brigád számára.  Bár ahogy az időjárás mutatkozik, a holnapi jól megérdemelt bográcsgulyásba nem kell vizet tölteni, mert arról Szent Péter maga gondoskodik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában