Kerékpáros verseny

2023.04.03. 20:00

Martonvásárról indul a Tour de Hongrie - így készülnek idén a huszárok!

Idén először Martonvásárról indul a Tour de Hongrie 4. szakasza. Rajtvárosként először debütál a Fejér vármegyei kisváros a népszerű kerékpáros körversenyben. Izgatottan készülnek a huszárok az eseményre – tudta meg a feol.hu.

S. Töttő Rita

Látványos versenyre keltek a lovasok a kerékpárosokkal, 50 kilométer/órás sebességgel. Kivont karddal, előre!

Fotó: AFP (origo.hu)

Két év múlva lesz száz éve, hogy a Tour de Hongrie mezőnye elsőként útjára indíthatta versenyzőit a magyar útvonalon, amely akkor azonban még elkerülte térségünket. Az elmúlt években azonban felkerült a Tour de Hongrie térképére térségünk is, sőt mi több, a tavalyi martonvásári szakasz több szempontból is felkelthette a szervezők – és az egész ország – figyelmét. A martonvásári Szent László Huszár Egyesület huszárvágtájától az egész országnak borsódzott a háta, s ezért megérdemelten kapta meg a legkreatívabb szurkolói csapat díjat is. Varga Ferenc kapitány a feol.hu-nak elárulta: az elismerésért járó pénzdíj egy részét most fogják felhasználni, mégpedig egy bringapont kialakítására, melyet a rajt után fognak átadni hivatalosan a kerékpárosoknak.

 

Nagyon készülünk a következő rajtra, amely ezúttal május 13-án 11.15-kor lesz a Brunszvik-kastély mellett. A tervek szerint lesz egy úgynevezett lassú rajt, ami abból áll, hogy a versenyzők tesznek egy kört a kastélyparkban található tó körül. A kerékpárosok előtt fogunk haladni ezen a szakaszon, majd pedig a versenyzők kikanyarodnak a kastélyból, átvágnak a városon, s annak határában, a 7-es úton lesz az igazi rajt 

 

– mesélt a részletekről a huszárkapitány.

A huszárok azonban maradnak a kastélyparkban, ahonnan a Martonvásári Fúvószenei Egyesülettel elindulnak a régi főbejáratig, ahol leleplezik és hivatalosan is átadják a kerékpáros szerzvizpontot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában