20. évébe lépett a tárlat

2023.04.17. 20:00

Kórházi dolgozók műveiből nyílt kiállítás ismét Székesfehérváron

Igazi jubileumot ért meg a hétfőn megnyílt, Szent György-napjához szorosan kötődő kiállítás, amely a kórházi dolgozók keze munkáját dicséri.

Kecskés Zoltán

A dolgozók örömmel mutatták be műveiket az érdeklődőknek.

Fotó: Kecskés Zoltán

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kisebédlőjében látható művek igazolják: az egészségügyben, nap mint nap az emberekért dolgozó szakemberekben mekkora művészi tehetség rejtőzik. Utalt erre a tárlatot megnyitó Nyakas Eszter ápolási igazgató, aki megjegyezte: Számos olyan alkotás van a teremben, amelyek bármilyen magas szintű kiállításon megállnák a helyüket és ahogy végignéz az ember rajtuk azon csodálkozik, hogy mennyi időt, energiát és tehetséget igényel egy-egy produktum megalkotása.

Fotós: Kecskés Zoltán

Valóban! Tiszteletre méltó, hogy a komoly munka mellett kikapcsolódásként ilyen csodák születnek.  A terembe belépve 25 kiállító termékei tárulnak a szemünk elé. Festmények, fotók, fafaragások, kerámiák, rongybabák és különböző technikával készült gyöngysorok is magukhoz vonzzák a szemünket. Elég csak a móri gyógyszertári asszisztens, Brumbauerné Kiss Éva kerámiáit, Szehofner Ferencné, illetve Klein Márta Katalin festményeit említenünk, de valamennyi alkotás kellemes perceket varázsol az idelátogató érdeklődőknek. A tárlat Szent György-napig (április 24.) látható.

Fotós: Kecskés Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában