Állatkínzás vagy felelőtlen állattartás?

2023.04.16. 10:52

Kis híján belehalt a kutya, hogy láncra verve tartották

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne jönne szembe velünk, hogy mennyi állat szenved ’gazdája’ bánásmódjától. Láncra verve, étlen-szomjan tartják őket vagy éppen az utcára, szemeteskukába hajítják a néhány hetes kölyköket.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

Legutóbb is egy ilyen sajnálatos esettel ’találkoztunk’, de szerencsére az ASKA Állatmenhely még időben rá talált arra a láncon tartott kutyára, akinek nyakába szó szerint belevájódott a lánc.

„Valaki, valahol láncra kötötte. A kutya nőtt, a lánc pedig nem, így vágta, dörzsölte, égette a nyakát. Sebes lett, gyulladt, fájdalmas vágás, ami orvosért kiált. Orvos helyett, lánccal együtt kirakták az úton. Szerencsére még időben rátaláltak, és a kolléga beszállította a kórházba, ahol már meg is kezdték a kezelését. Drukkot és támogatást kérünk tőletek. Ez, hosszú menet lesz” – írják közösségi oldalukon. Amin többet tudunk az állat állapotáról, jelentkezünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában