Átadó ünnepség

2023.04.26. 17:00

Cifra műsor a szabadbattyáni Cifrakertben

A régi főúri életből nem sok maradt meg Szabadbattyánban, csak a Cifrakert néven ismert tavas, romantikus kis liget, ami az elmúlt esztendőben két híddal lett szebb és gazdagabb.

Hajdú Marianna

Az elrohanó hónapok alatt nem volt olyan alkalom, ami ünnepivé varázsolhatta volna a Cifrakert megújult külsejének felavatását. Április 29-én jön el a pillanat, hogy magasztos körülmények között adhatják át a megújult néhai főúri parkot.

A 15:00 órakor kezdődő, jeles alkalmon fellépnek majd, a Szabadbattyáni Cifrakert Óvoda és Bölcsőde óvodásai, a Pengetős Citeraegyüttes, de az eseményen hirdetik ki a cifrakerti rajzpályázat nyerteseit is.

Márkus Lajosné, a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház vezetője, azt is elárulta a feol.hu-nak, hogy a zenés és vidám programok mellett, előadás is hallható lesz a Cifrakert történetéről, Székely Andrásné és Babai Dániel tolmácsolásában.

Az átadó ünnepséget Mészáros János Elek koncertje zárja.

A szervezők nem biztosak az időjárás kedvező alakulásában, ezért esőnapként május 13-a 16:00 órát jelölték meg, a szombati rossz idő esetén.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában