Frissen Fejérből

2023.04.22. 16:00

A madárrezervátumba látogatott az Agárd hajó - elindult a sétahajózási szezon! (videó)

Noha már húsvét előtt tervezték, de a sétahajózási szezon az időjárás miatt csak most tudott igazán elindulni a Velencei-tavon. A madárrezervátumba tartott a pénteki naplementében az Agárd hajó útja.

S: Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A déli partról, Agárdról indult ezúttal a 2023-as sétahajózási szezon első madárrezervátumos túrája április 21-én, pénteken késő délután. Elkanyarodtunk a Szúnyog-sziget irányába, felfedeztük a Velencei-tó madárrezervátumát, ahol az úszólápok kénes-barna világával is megismerkedhettünk. 

Az úton Kiss Péter, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezette a látogatókat és válaszolt a kérdésekre. Szóba került a tó múltja, jelene, vízállása és persze az is, milyen csodálatos élővilág lakozik benne. 

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Láttunk néhány izgalmas madárfajt, csendes tavi életet és visszafelé kanyarodva természetesen a naplemente sem maradhatott el. Valószínűleg a szombat esti 18 órai, borkóstolóval egybekötött sétahajókázásnak is meglesz a maga varázslatos hangulata.

Sok érdeklődő volt az első úton 
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

A hajózási szezon szerencsére végre idén maximális érdeklődéssel indult, éppen ezért érdemes előre regisztrálni, ha valaki szeretne részt venni egy-egy túrán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában