Szezonnyitó

2023.03.24. 18:47

Indul a kenu- és hajószezon a Velencei-tavon!

Szezonnyitó kenutúrák indulnak vasárnap a Velencei-tavon a Víz Világnapjához kötődően. De hamarosan a sétahajózás is indul!

S. Töttő Rita

Fotó: Simon György

Az eredeti tervektől eltérően, az időjárás miatt nem szombaton, hanem március 26-án, vasárnap várja Simon György a Velencei-tavon a kenuzni vágyókat. 10, 12 és 14 órától térítésmentes, víz világnapi szezonnyitó kenutúrán vehetnek részt az érdeklődők, akiket az agárdi kikötő melletti Touring Hotel strandján várnak a másfél órás expedíciók felvezetői. Remek tavaszi, egynapos, aktív, sportos családi programlehetőségnek ígérkezik ez, akár egy Velencei-tó kerülő bringázás keretében - kiegészítve egy másfél órás kenutúrával!

Fotós: Simon György

Április 8-án, szombaton 10 órakor pedig az agárdi hajóállomásról húsvéti tojáskereső kenutúra indul. A vízi ösvényeken való színes műanyag tojások keresgélése után egy könnyen teljesíthető túrát tesznek a résztvevők a nádasban, megtekinthetik a tó ébredő élővilágát, majd a parton a műanyag tojások csokitojásokra válthatók. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

- A kenutúra után, 11:30-kor indul a hajó az agárdi hajóállomásról a Szúnyog-szigetre. Kisgyermekes családoknak, idős nagyszülőkkel tekerőknek ajánljuk felpattanni a hajóra, és így a 30 kilométeres tókör megfeleződik. Ráadásul a kerékpárszállítás a hajókon ingyenes – tette hozzá a feol.hu-nak Simon György.

A sétahajózás is indul

Ám hamarosan nem csak kenuval, hanem sétahajóval is szelni lehet a vizet a Velencei-tavon: a hajó menetrend szerint április 8-án, húsvét szombaton indul. De – tette hozzá Simon György -, vasárnap és húsvét hétfőn is van lehetőség sétahajózni a tavon!

Fotós: Simon György

- Menetrend szerinti átkelő hajójáratok közlekednek Agárd és Pákozd-Szúnyog-sziget között, illetve 16:30-kor fél órás sétahajózásra nyílik lehetőség a Szúnyog-szigeten és 14:30-kor valamint 17:30-kor 1 órás sétahajók indulnak Agárdról a tó nádszigetei közé. Április 8-án, 9-én és 10-én is járnak hajóink, várjuk utasainkat – tette hozzá a sétahajózást szervező szolgáltató.

Az idén azonban a Velencei-tavi hajózás tartogat még meglepetéseket: újdonság a sétahajós borkóstolási lehetőség, melyen a Velencei-tó környéki borokat Borostyán-Kovács Tamara sommelier közreműködésével, naplemente idején élvezheti a látogató.

Fotós: Simon György

- A hajókirándulás során az érdeklődők megismerhetik a Velencei-tavi borkészítés, valamint a bemutatott borok és borászok történetét, igény szerint a borkóstolás alapjait – tette hozzá Simon György. A másik izgalmas programlehetőség a madárbarátok számára lesz izgalmas:

- A Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve sétahajó járatokat indítunk a Velencei-tavi Madárrezervátumba. Az Agárd nevű hajóval megyünk az agárdi hajóállomásról. A hajóút hossza 1-1,5 óra, mely során a nemzeti park biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Célunk pedig nem más, mint a Velencei-tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása. Április 21-én és 28-án 18 órakor indulnak a hajók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában