2023.03.27. 13:42
Tordasi hölgy sütötte idén a győztes süteményt
A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a tordasi Raffer Gabriella nyerte meg az Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával.
Az idei győztes, Raffer Gabriella
Fotó: A klub
A verseny döntősei a múlt héten a fővárosban, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat. Ahogy arról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján beszámolt, a tíz döntőbe került sütemény közül Raffer Gabriella alkotása bizonyult a legjobbnak. A zsűri a győztest ugyanazon szempontrendszer alapján választotta ki, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrát értéke is fontos volt. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.
A versenyen egyébként a legnépszerűbb alapanyagok között idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök szerepeltek, de a feltűntek olyan különleges alkotóelemek is, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér vagy az orda.
Raffer Gabriellával nemsokára bővebb interjút is olvashatnak a feol.hu-n.