Magyarország Cukormentes Tortája

2023.03.27. 13:42

Tordasi hölgy sütötte idén a győztes süteményt

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a tordasi Raffer Gabriella nyerte meg az Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával.

Borsányi Bea

Az idei győztes, Raffer Gabriella

Fotó: A klub

A verseny döntősei a múlt héten a fővárosban, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában mutatták be alkotásaikat. Ahogy arról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján beszámolt, a tíz döntőbe került sütemény közül Raffer Gabriella alkotása bizonyult a legjobbnak. A zsűri a győztest ugyanazon szempontrendszer alapján választotta ki, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de a versenyművek energiatartalma és szénhidrát értéke is fontos volt. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.

A versenyen egyébként a legnépszerűbb alapanyagok között idén a narancs, a kókusz, a mandula, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök szerepeltek, de a feltűntek olyan különleges alkotóelemek is, mint a kecskesajt, a yuzu, a cukkini, az édesgyökér vagy az orda.

Raffer Gabriellával nemsokára bővebb interjút is olvashatnak a feol.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában