Frissen Fejérből

2023.03.10. 19:15

Gyertyagyújtással emlékeztek a Székely Szabadság Napján (videó)

A hagyományokat követve idén a város két helyszínén tartottak megemlékezést a Székely Szabadság Napján, március 10-én. Maroshegyen gyertyagyújtással, a belvárosban fáklyás felvonulással emlékeztek.

Héjj Vivien

Székelyföld határát idézik a meggyújtott mécsesek

Fotó: NAGY NORBERT

Péntek délután a maroshegyi körforgalomban felállított székelykapunál tartott ünnepi megemlékezést a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület, a Fejér Szövetség és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom.

– Azért gyűltünk itt össze, hogy az általunk társadalmi összefogással, a várossal, a testvérvárossal és a Székely Nemzeti Tanáccsal közösen avatott székelykapu alatt megemlékezzünk a székely vértanúkról. – kezdte a Boór Ferenc, a Fejér Szövetség elnöke.

A megemlékezést követően a jelenlévők a meggyújtották a székelykapu tövében elhelyezett, Székelyföld határát formáló gyertyákat, végül közös imával zárult a program első etapja. Az ünnepség második része már a belvárosban, fáklyás felvonulással és közös énekléssel kezdődött. Az este további részében a Hiemer-házban tartottak kulturális ünnepséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában