Frissen Fejérből

2023.03.04. 18:27

Az igazi kirándulóidő az alcsúti hóvirágünnepet is benépesítette (galéria)

Ahogy megírtuk, Valentin-napon elstartolt az idei hóvirágünnep az alcsúti arborétumban. Jó hír, hogy még mindig tartják magukat a szirombontók, s még mindig rengetegen kíváncsiak rájuk. A kisvasút sem volt magányos, kitehette a képzeletbeli megtelt táblát: a legtöbb kiránduló ugyanis összekötötte a két programot.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Febuár 14-én kinyitott az angolkert, s a tavasz első - pontosabban első több tízezer - hírnöke azonnal igazi sztár lett, a lila krókuszok és a sárga téltemetők üde társaságában fotózhatjuk őket szüntelen. 

A hóvirágünnep minden évben látogatók ezreit vonzza a tavasz első hírnökeinek tízezrei közé. Ez a képünk 2020-ban készült: s bár azt hinnénk, aki egyszer látta, látta egy életre, de ez nem igaz! Minden évben más élményt nyújt a látvány!

Akkor azt írtuk, minimum három hétig csodálhatjuk meg a két és fél hektáron elterülő hóvirágszőnyeget, s valóban: ezen a hétvégén saját szemünkkel láttuk, erőre kaptak, megsokasodtak, "virágnyelven" fogalmazva virágkorukat élik. Hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára. Az arborétumjárók között megtalálható minden korosztály: fiatal párok, családok, babakocsit toló édesanyák, kisgyermekek, nyugdíjasok kirándultak, akikben egy valami biztosan közös. Mindannyian fegyelmezetten követik a kijelölt útvonalat, hisz tudják:  tilos a hóvirágokhoz nyúlni, védettek, s a bakancsok talpát sem kedvelik különösebben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában