Frissen Fejérből

2023.03.09. 15:48

Az év embere és Az év sportolói is átvehették elismeréseiket (galéria, videó)

Néhány héttel ezelőtt a Fejér Megyei Hírlap és a feol olvasói döntöttek arról, kik legyenek Az év embere és Az év sportolója díjak jelöltjei, majd február közepére szavazataiknak köszönhetően az is eldőlt, kik kapják meg az elismerést. Az év embere, az egyéni sportolók, valamint a csapatok március 9-én vehették át a díjakat a Hiemer-házban.

Baráth Eszter

Az év női sportolója Nagy Evelin

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Hírlap évről-évre meghirdeti Az év embere és Az év sportolója díjakat, melyek odaítélését a megye olvasóira bízza. Így történt ez idén is, amikor januárban ismét útjára indult a jelölés majd szavazás a 2022-es esztendőre vonatkozóan. Február közepéig olvasóink több ezer voksot adtak le, melyeknek köszönhetően egyértelműen rajzolódott ki az eredmény. Bár a nyertesek névsorát már korábban közreadtuk, az ünnepélyes díjátadóra március 9-én került sor.

Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntőjében így fogalmazott: – Azt gondolom, a díjak nyertesei mögött igen stabil háttér áll. Azok, akik ma átvehetik az elismeréseket, elsöprő sikert arattak, hiszen a kategóriájukban a szavazatok 70-80 százalékát tudhatták maguknak.

A legjobb női sportolónak járó díjat a Fehérvár Küzdősport SE legeredményesebb női ökölvívója, Nagy Evelin vehette át, míg a férfi sportolók jelöltjei közül Dévay Márk, a Trion SC válogatott triatlonosa kapta a legtöbb szavazatot. Olvasóink a legjobb női és férfi sportcsapatot is megválasztották, előbbiek között a MOL Fehérvár FC női labdarúgó csapata diadalmaskodott, a férficsapatok közül pedig a Hydro Fehérvár AV19 vehette át az elismerést. Az év embere cím jelöltjei sorából pedig Örsi Ferenc ipari formatervező kapta a legtöbb voksot.

Örsi Ferenc ipari formatervező a díj átvételekor így fogalmazott: – Egyáltalán nem számítottam rá és nagyon meghatott, amikor kiderült a szavazás eredménye. Nagyon jó érzés, hogy ha az ember nem is mindig tud róla, de ennyi támogató van mögötte. 

– Azt gondolom, hogy a női labdarúgás még nem biztos, hogy azon a téren van, ahol lennie kellene. Reméljük, hogy ez a jövőben még jobban meg tud változni, ehhez a klubtól megkapjuk a segítséget – emelte ki Gajdóczi Tibor, a MOL Fehérvár FC női labdarúgó csapatának vezetőedzője. Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke köszöntőjében kiemelte, harmadszor bejutva a rájátszásba, talán már bizonyítják azt a munkát ebben a sorozatban, amit évek óta szisztematikusan folytatnak. Gajdóczi Tibor és Gál Péter Pál egyaránt köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szavazataikkal hozzásegítették a csapatot a címhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában