Szép emberi gesztus

2023.02.18. 16:00

Véradásra buzdít Varga Gábor

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Civil Véradó Hetet, mely idén országszerte 59 helyszínen és 73 véradási időponttal nyújt lehetőséget a véradásra. Fejér vármegyében több helyszínen is élhetünk a lehetőséggel.

Kecskés Zoltán

Varga Gábor, országgyűlési képviselő már rutinos véradónak számít.

Fotó: Sebestyén Bálint

Ezúttal négy városban, Székesfehérváron, Móron, Sárbogárdon és Dunaújvárosban várják a véradókat. Ahogy a felhívásban is olvasható, egy véradás alkalmával akár három életet is megmenthetünk. 

Varga Gábor, országgyűlési képviselő már rutinos véradónak számít, csaknem a harmincadikra készül. Dél-Fejér parlamenti képviselője közleményben buzdít mindenkit véradásra. 

„Rendszeres résztvevője vagyok a cecei és a sárbogárdi eseményeknek, próbálom mindig úgy igazítani a naptáramat, hogy ezekre az események mindig odaérjek a sok tennivaló és találkozó között. Jó érzés másokkal jót tenni. Talán így tudom a legjobban megfogalmazni, hogy miért adok vért. Aki egészséges és odafigyel másokra, az egy fél órában annyit tud tenni, ami egy bajba jutottnak akár az életet is jelentheti. Sokan adnak vért Dél-Fejérben, talán egyre többen is - ez a fajta aktivitás jól jellemzi azt a segítőkész közösséget, amiben mi mozgunk. Jó megélni, hogy ennyien részt vesznek ebben, nagyon szép emberi gesztus, bátorítok mindenkit a véradásra." 

VIII. Civil véradás helyszínei Fejér vármegyében:

A rendezvény helyszínei és időpontjai a megyében.
Forrás: civil.info.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában