Összefogás

2023.02.06. 17:30

Útfelújításra gyűjtenek Pusztaszabolcson

Egy helyi fórumon indult a kezdeményezés, mellyel immár a település lakóit is igyekszik megszólítani a városvezetés: társadalmi összefogással szeretnék felújítani a Mátyás király és az Iskola utca egy szakaszát.

Héjj Vivien

Közintézményeket érintő kérdéseket is tárgyal a testület

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

Az érintett útszakasz, mely többek között a település általános és középiskolájához vezet, egyre rosszabb állapotba került. Egy helybéli azonban segítséget ajánlott: idő- és némi pénzbeli ráfordítással is szívesen hozzájárulna a probléma megoldásához.

Ebből kiindulva közösségi oldalán tett közzé felhívást a város polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet. Mint írja, az önkormányzat a szűkös keretek ellenére is mindent megtesz azért, hogy a város közútjai rendben legyenek.

– A Mátyás király utca és az Iskola utca egy rövid szakasza az intenzívebb napi használat miatt egyre jobban romlik. Javítása elkerülhetetlennek látszik, így hetekkel ezelőtt felvettük a kapcsolatot egy útépítő mérnökkel a szakvélemény ügyében. A képviselő-testület várja az árajánlatot. – reagált a polgármester a felvetésre, s egyúttal örömét fejezte ki, hogy a település tehetősebb polgárai akár pénzzel is támogatnák a fejlesztést.

– Fogjunk össze! Ki pénzzel, ki munkával, ki szervezéssel – együtt többek vagyunk. – hangsúlyozta a polgármester. Várják tehát a nyilvános vagy akár a névtelen felajánlásokat is, hogy a közösség erejével és összefogásával fejleszthessék lakókörnyezetüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában