Kacsakeringő a Csónakázó-tavon, mandarinrécével a főszerepben

2023.02.21. 15:00

Nem városi legenda, bárkivel megtörténhet, hogy mellette úszik el egy mandarinréce! (videó)

A mandarinréce másodlagos lelő-és élőhelye a közösségi oldal, ahol mindazok, akik már sikeresen "elkapták", mármint a pillanatot, meg is osztják örömüket másokkal.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Ez a két tábor létezik, ők és a mások. A mások rendszerint azt gondolják, ez csak egy városi legenda, egy mítosz, mindaddig, míg a saját szemükkel nem látják ezt a csodás, díszes madarat. A cikk írójával is ez történt, s már érti és érzi, mi játszódik le azokban az amatőr természetfotósokban, akik ugyan sokkal profibb gépekkel, de különlegességeket "pipálhatnak ki" a mindenkori felfedezés-bakancslistájukról.

Fotós: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Korábban már írtunk a Csónakázó-tó kis különc punkjáról, akkor Bordács Balázs fantasztikus képeivel illusztráltuk leírásunkat.  Ha több információt szeretne tudni róluk, kattintson korábbi írásunkra. A cikkből kiderül az is, hogy ez egy igen félős kis tollas, amit kedd reggel is bebizonyított a tudósítónak.  A kis közönségkedvenc közönséges kacsabarátaival keringőzött békésen a Nap csillogtatta vízen, azonban érezve a "veszélyt" (vigyorgó embert telefonnal) azonnal a tomporát mutatta a kamerának, és szélsebesen úszott tova. De még így is viszonylag közel merészkedett a parthoz. Nézze meg videón!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában