Felismerték a helyiek

2023.02.28. 08:00

Megoldódott a martoni svájci farkas rejtélye

Ha nem is svájci, hanem csehszlovák, és ha nem is teljesen farkas, de farkaskutya volt az az állat, amelyet Martonvásárnál kaptak lencsevégre hétfőn olvasóink. Merthogy felismerték a ritkaszép állatot a helyiek.

S. Töttő Rita

Fotó: Olvasó

Ahogy azt megírtuk, Martonvásáron, a szőlőhegy környékén vélték látni arra járók a Svájcból induló, szakemberek által is figyelt védett szürke farkast, amely mostanság Magyarország területén bolyonghat. Bár konkrétan nem tudni, éppen merre jár, éppen ezért feltételezték olvasóink, hogy a Martonvásár környékén felbukkant farkasképű állat lehet a ritka példány. A fotók alapján valóban egy különleges jószág kóborolt az erdőszélen és az utcákon is Martonvásáron. Ám a „martoni svájci farkasos” cikkünkre reagálva egy másik olvasónk ráismert az „ordasra”. Mint írja, rákérdezett a vélt tulajdonostól az állatra. „…és beigazolódott a gyanúm, ez egy farkas kutya , a gazdája pedig ott lakik Martonvásár szőlőhegyén. Elkóborolt a kutya, aki egyébként nagyon barátságos.” Kérte, hogy ezt mindenképpen írjuk meg, mert „megijedhetnek az ott lakók, ugyanis a gazdi az elmúlt hónapban költözött Martonvásárra és még nem ismeri mindenki.”

Megkérdeztük olvasónkat, tudja-e, hogy a kutya hazatalált-e azóta és hogy gondoskodnak-e a biztonságos tartásáról, s azt írta: a kutya „hazaért, csak körbenézett a környéken. Biztos vagyok benne, hogy odafigyelnek a későbbiekben a kerítésre, nagyon szeretik a kutyát. Megkérdeztem, a kerítést már építik, még nincs kész, ezért szökött ki. Törzskönyvezett, szocializált csehszlovák farkaskutya.” Tehát a martoni svájci farkas rejtélye megoldódott, a csehszlovák farkaskutya pedig azóta – ahogy az engedéllyel közölt fotón is látszik -, kanapén piheni ki a kalandozás fáradalmait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában