A fotósok fellelkesedtek

2023.02.27. 14:30

Vajon a svájci farkast látták Martonvásáron?

Látni vélték Martonvásár környékén azt a védett, Svájcból vándorló szürke farkast, amelyik az elmúlt hetekben Magyarország környékén bolyong. Fotót is készítettek róla.

S. Töttő Rita

Fotó: Olvasó

Ahogy azt nemrégiben megírtuk, jeladóval a nyakán, Svájcból indult útnak egy szürke farkas, melynek vándorlását azóta is követik a szakemberek. A hírek szerint a Vértesben látták az állatot legutóbb, ezért felhívták a vadászok figyelmét arra, hogy fokozottan figyeljenek, mielőtt lőnek. Ez az állat ugyanis fokozottan védett Magyarországon. Nos, azóta sokan és sokfelé látni vélték már a farkast, így kaptuk a fotókat Martonvásárról is: a Bigboss-tó és a szőlőhegy környékén kaptak lencsevégre egy szürke, „farkasképű” állatot, amely azonban nem csak az erdőben, de a lakott területen is felbukkant.

Fotós: Olvasó

Olvasóink, akiktől a képeket kaptuk, fellelkesedtek, mert azt gondolták, a védett farkassal találkoztak. Az eddig, általunk felkeresett szakember szerint azonban nem sok esély van rá, hogy a híres svájci szürke farkas lesz a fotóalany, még a kissé homályos felvétel ellenére sem. A farkason nincs jeladó, ráadásul szinte kizárt, hogy emberi környezet közelébe merészkedne. De mit gondolnak önök, kedves olvasóink? Ha nem egy farkas van a fotón, akkor ezt az állatot valaki vagy nagyon várja haza vagy pedig kóborol egész életében?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában