Mit tegyünk, ha idegenek szólítanak le?

2023.02.14. 12:02

Filmszereppel kecsegtette a fiatal dunaújvárosiakat - A rendőrség válaszol

Dunaújvárosi fiatalokat szólított le egy, a közösségi médiában leírt tapasztalatok alapján gyanús kinézetű nő. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot.

Baráth Eszter

Forrás: Illusztráció: Pexels

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a közösségi hálón többen is arról írtak, egy nő fiatal lányokat szólít le a dunaújvárosi utcákon. Elmondása alapján az egyik legnagyobb és legismertebb nemzetközi streaming szolgáltató új produkciójához keres szereplőket. Kérdésünkre a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hasonló esettel kapcsolatban bejelentés vagy feljelentés válaszadásukig nem érkezett.

Egyúttal arról is kérdeztük a rendőrséget, mit tanácsolnak azoknak a fiataloknak, aki hasonló szituációba kerülnek. A szakemberek javaslata, hogy idegen személytől semmit ne fogadjanak el, amennyiben pedig szóba elegyednek egy számukra ismeretlen emberrel, röviden válaszoljanak kérdéseikre. – Személyes jellegű kérdések esetén ne hagyják kifaggatni magukat, az esetet jelezzék a szülőknek, vagy a pedagógusoknak, szükség esetén kérjenek segítséget a 112-es segélyhívó telefonszámon – emelte ki válaszában a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában