Frissen Fejérből

2023.02.06. 11:30

Emlékezetes találkozás a fehérvári szilveszteren: egy Down-szindrómás fiút keresnek

Noha több mint egy hónap eltelt már a 2022/23-as évforduló óta, a litéri család azóta is a fehérvári szilveszterről beszél.

Szanyi-Nagy Judit

Marianna és Borcsa – mindkettejükben mély nyomot hagyott a szilveszteri találkozás

Forrás: a család

2022 utolsó napját ugyanis a városban, a Zichy ligetben töltötték, hiszen mint az anyuka, Marianna fogalmazott, nyáron a Balaton, télen Székesfehérvár a második otthonuk. Itt találkoztak egy Down-szindrómás "kisfiúval" és szőke hajú édesanyjával – legalábbis valószínűsítik ezt a rokoni kapcsolatot.

– A kisfiú megsimogatta az én downos lányomat és boldog új évet kívánt neki. Ezután megfordult a vele lévő hölgy, ő is megtette ugyanezt, mi pedig ugyancsak mosolyogva viszonoztuk a gesztust. Nagyon gyorsan történt minden, fel se ocsúdtunk hirtelen. Nagyon örülnénk, ha megismerkedhetnénk velük, mert úgy láttuk, vidám, kedves emberek – kezdte közösségi oldali bejegyzését Marianna.

Lapunk megkeresésére elmondta, nem jellemző, hogy sokat posztolna, nem igazán oszt meg magáról személyes adatokat, de ez a történés akkora hatással volt az egész családra, hogy végül úgy döntött, a közösség erejéhez fordul.

– Február első szombatján, amikor a férjemmel utaztunk, akkor is felmerült kettőnk között ez a téma, ez az emlék. Szilveszter óta nagyon sokat beszélgetünk a családban róluk, egy pillanat volt az egész, de olyan hatással volt mindannyiunkra, hogy úgy éreztem, megér egy próbát, hogy megkeressem őket – nyilatkozta az édesanya.

Marianna lánya, Borcsa 26 éves. 

– Tudni kell, hogy majdnem minden Down-szindrómás hatalmas szeretetbomba. Jellemzően vagy nagyon elutasítanak valakit, vagy pillanatok alatt hatalmas és mély érzésekre képesek. Borcsa két embert utasított el eddig, amióta ismerem, ezen kívül csak szeretetet adott, de ilyet még nem láttam nála... Valami más volt. Mintha... talán... nem is tudom, mi a jó megfogalmazás, nem találom a szavakat. Csak egy érintés volt, de mivel hallottuk és láttuk, milyen szeretet áradt a kisfiúból, az egész nagyon megérintett mind az ötünket – tette hozzá az anyuka, aki azt is elmondta, Borcsa örökbefogadott lánya.

A találkozás helyszínén készült fotó
Forrás: a család

Emlékei szerint 20-25 év körüli lehetett a fiú, "tipikus downos jegyekkel": jellegzetes testalkat, arc és hatalmas mosoly. Az anyuka szőke, hosszú hajú, vékony, talán 160-165 centiméter magas. Marianna, az ő férje és lánya, Borcsa abban bíznak, a találkozásra, a pillanatra a hölgy és a fiú is emlékszik, és a média erejével talán újra fel tudják venni a kapcsolatot egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában