Frissen Fejérből

2023.02.13. 12:47

Darus autóval kémlelték az elveszett polgárdi gólya fészkét

Mint ahogy korábban is beszámoltunk róla, eltűnt Polgárdi kedvenc madara, az Ady Endre és az Esze Tamás utcák sarkán évek óta fészkelő és telelő gólya.

Hajdú Marianna

A technikát is bevetették a szeretett gólya előkerítésében.

Fotó: Zelenák Tibor Tamás

Azóta is keresik és várják vissza a tollas jószágot, de eddig még nincs eredmény, pedig a lakossági összefogás példán felüli. Polgárdi Hírek közösségi oldalán jelent meg: akik eddig is gondot fordítottak a madár jólétére, azok most is szívügyüknek tekintik, hogy mielőbb rábukkanjanak. A gólya eltűnéséről sokan hírt adtak és így sokakhoz eljuthatott a polgárdi emberek aggódása.

Dobrovitz Natasa javaslatára – a gólya legelhivatottabb gondozója – az önkormányzattól kértek segítséget, hogy kiderüljön, nem sérült-e meg és talán nem tudja a fészkét elhagyni.

A városháza egyik állandó segítő partnere, a Szárhegvill Kft. munkatársai szálltak ki a helyszínre, és kosaras darujának segítségével megbizonyosodtak róla, a gólya bizony nincs a fészekben.

Bizonyosságot nyert, a gólya nincs a fészekben. A madárnak csak a hűlt helyét találták
Fotós: Zelenák Tibor Tamás

Vannak akik emlékeznek a korábbi telekről, hogy a madár kimaradt olykor egy-két hétre és nem látogatta a fészkét, de ez általában a hidegebb időszakokban fordult elő.

A gondosan elkészített fészek hetek óta üres, várja vissza tulajdonosát
Fotós: Zelenák Tibor Tamás 

Remélhetőleg most sem lesz másképp, és a gólya csak egy hosszabb kiruccanáson vesz részt. Aki esetleg látja, küldjön hírt a település közösségi oldalára, ezzel is megnyugtatva őket: tollas kedvencük jól van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában