Új a kézbesítő, ez is okozza a problémát

2023.01.30. 11:30

Összevissza tekeregnek a küldemények Nádasdladányban

Nádasdladányban a helyiek szerint az elmúlt hetekben visszatérő probléma, hogy másnak szóló leveleket találnak a postaládában. Az ilyen alkalmakkor nekik kell kinyomozni, a címzett valóban hol található és aztán eljuttatni.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay

Nem kellemes dolog időről időre másnak címzett küldeményeket találni a levelesládában. Ha ismerjük a címzettet, természetes, hogy igyekszünk azt neki eljuttatni, de ha nem, nagy valószínűséggel a kukában landol a küldemény. Ennél sokkal kellemetlenebb, ha mi vagyunk a címzettek és sosem kapjuk meg – például – a számunkra küldött hivatalos levelet. A kézbesítő rossz címre dobja az értesítőt és máris megtörtént a baj. Már csak akkor tudjuk meg, hogy lemaradtunk egy fontos határidőről, amikor a szankciókról értesülünk.
Talán ennyire nagy baj nem történt Nádasdladányban, de az biztos, hogy a lakosok körében felháborodást keltett az elmúlt hetek levél fiaskója. A küldemények megérkeztek ugyan, csak nem minden esetben a jó címre.

Megkérdeztük a Magyar Postát, hogy tudnak-e a problémáról és ha igen, mi az oka a jelenségnek? Kérdésünkre a választ néhány napon belül meg is kaptuk, amiből kiderül, már érkezett megkeresés ezügyben hozzájuk:
“A Nádasdladányban lévő posta tavaly december óta postapartnerként működik.  Decemberben helyettes kézbesítő dolgozott a területen, idén januártól pedig a munkakört egy új kézbesítő látja el.”

Ahogy válaszlevelükben írják, a kézbesítő nemrég kezdett el dolgozni, ezért fordulhatnak nála elő hibák, amelyekért ezúton is elnézést kérnek.

“Munkája miatt érkezett megkeresés a postavezetőhöz, ezért a kézbesítőt ismételt oktatásban részesítettük és felhívtuk a figyelmét a szabályos munkavégzésre. Munkáját a jövőben figyelemmel kíséri a postavezető.”

A kezdő kézbesítő munkáján kívül más is nehezítheti a küldemények pontos kézbesítését a posta szerint:
“A kézbesítést azonban sokszor nehezíti, hogy nem minden településen vannak feltüntetve a házszámok, illetve sokszor nincs levélszekrény kihelyezve a címhelyen. Ezúton is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a házszámok fontosságára.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában