Frissen Fejérből

2023.01.26. 11:00

Megemeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését

Társlapunk, a Világgazdaság röviddel ezelőtt írta meg, hogy a kormány duplájára emeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára. Mindez összességében több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg.

Világgazdaság, KZ

Megérkezett a várva várt segítség a munkába igyekvőknek.

Fotó: Kecskés Zoltán

„Mivel a szankciók miatt az üzemanyagárstopot fel kellett oldanunk, a munkába járás költségei is megemelkedtek. A teljes foglalkoztatottság megvédéséhez azonban biztosítanunk kell a munkaerő mobilitását, így a kormány arról döntött, hogy duplájára emeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését” – mondta a Világgazdaság megkeresésére Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 

A lap arról is ír, hogy mindez azt jelenti, hogy Míg eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, ez a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára duplájára, azaz 30 forintra fog nőni. A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában