Átalakultak az igények

2023.01.10. 17:00

Kihaltak a kioszkos újságosbódék Fehérváron

Egyre egyértelműbbé válik, hogy napjainkra szinte teljesen átalakult a nyomtatott újság olvasására való igény. Az emberek már nem szeretnek úgy olvasni, mint régen, amikor a napi rutin szerves részét képezte, hogy reggel, munkásba indulás előtt egy tea vagy egy kávé mellett átlapozzák az aktuális híreket.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Átalakultak az igények és a legtöbben arra törekszenek, hogy minél gyorsabban, minél több hírről értesüljenek, ezt a hajlamot pedig csak az online világ tudja kiszolgálni, teljesen kizárva ezzel a kisebb nyomtatott újságokat. Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy mostanra alig látni, olyan újságosbódét, amelyik még nyitva van. Igyekeztünk utánajárni, hogy Székesfehérváron egyáltalán van-e még üzemben lévő újságárus, de egyet sem találtunk. Elhagyatottan és bezárva állnak egytől egyig. Az önkormányzat tudomása szerint a Magyar Lapterjesztő Zrt. tulajdonában állnak ezek a bódék, így csak ők tudnak beszámolni arról, hogy mi volt a bezárás oka. Illetve arról is, hogy a jövőben hasznosítanák-e másra őket. 

- Nem az önkormányzat birtokolja ezeket az úgynevezett kioszkokat, így nem tudjuk, hogy mi lesz a sorsuk. Annyi azonban biztos, hogy közterületen állnak és minden évben közterület-használati díjat kell fizetnie a tulajdonosnak, amit mindig meg is tett – tudtuk meg az önkormányzattól. 

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a lapterjesztővel is, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérnünk, így amint bővebb információval tudunk szolgálni, azt azonnal közöljük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában