Programajánló

2023.01.05. 10:00

Kiállítás, fényvonat, bábelőadás - hétvégi programok a vármegyéből

V. Varga József

Figyelem, figyelem! Indul a Fényvonat!

Forrás: Tourinform

Január 6. (péntek)

Székesfehérvár, 10 óra: A Csipkebokor Alkotókör kiállítása az Aranybulla Könyvtár Alapítvány épületében (Köfém lakótelep 1.). Megtekinthető január 13-áig. 

Székesfehérvár, 10 óra: „Amit meguntunk, másnak kincs lehet”. Kiállítás újrahasznosított textilből készült alkotásokból a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Megtekinthető január 27-éig.

Székesfehérvár, 16.30 és 17.20 óra: Fényvonat. Jegyvásárlás és indulás a Tourinform irodától.

Székesfehérvár, 19 óra: Mika Myllyaho – Nagy Judit: Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén. Történik egy jelenkori nagyvárosban. A Szabad Színház előadása az Igézőben. Szereplők: Balogh Mihály, Kovács Máté, Szabó Miklós Bence. Rendezte: Nagy Judit.
Január 8. (vasárnap)

Székesfehérvár, 11 óra: Szegény Tóbiás. A Szabad Színház interaktív, zenés bábelőadása az Igézőben. „Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon szegény legény, aki elhatározta, elindul szerencsét próbálni. Kilépett hát a házuk küszöbén a főhősünk – aki a keresztségben a Szegény Tóbiás nevet kapta –, fordult jobbra, fordult balra, de sehol sem találta a szerencséjét...”
Január 9. (hétfő) 

Székesfehérvár, 19 óra: Schwecthje Mihály: Az örökség (dráma). A székesfehérvári Örökség Csoport előadása az Igézőben. Az előadás két országos fesztiválon nyerte el a fődíjat a legjobb férfi és női alakítások díjával, különdíjjal együtt. Szereplők: Somos Ákos, Somos Zoltán, Cseh Katalin, Balogh Mihály, Czombál András, Csögör Zsanett, Torma Tamás. Rendező: Somos Ákos.

Január 12. (csütörtök)

Gárdony, 16 órától: Megemlékezés a doni áttörés 80. évfordulója alkalmából. 16 óra: Megemlékezés és mécseselhelyezés a Hősök parkjában (a második világháborús emlékműnél, a katolikus templom mögött). Emlékező beszédet mond Erdei Péterné alpolgármester. Imát mond Páli Balázs katolikus plébános és Karl Melinda református lelkipásztor. Közreműködik Tóth Péter Lóránt tanár, Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor. 16.30 órától: Reményi József, a doni fotós – Kórházvonattal a Don-kanyarban. Kiállítás-megnyitó a Nemzedékek Házában. 16.30 óra: Tóth Péter Lóránt versvándor. 16.35 óra: Köszöntő beszédek: Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója és Oláh László, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatója. 16.50 óra: Mezei Bálint történész, egyetemi adjunktus, a Doni fotós című kötet szerkesztője előadása a történelmi eseményről, a magyar kórházvonatokról. 17.20 óra: Reményi Mária, Reményi József lánya emlékező beszéde, a kiállítás megnyitása. 17.30 óra: A kiállítás megtekintése és állófogadás. Utána fáklyás átvonulás a Hősök parkjába, a Gulag-kopjafához. Virág- és mécseselhelyezés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában