Frissen Fejérből

2023.01.09. 14:50

Kedden lezárul a keresztféléves ügyintézés időszaka

A keresztfélévben induló felsőoktatási képzések esetében legkésőbb január 10-én éjfélig frissíthetik adataikat és nyújthatják be még hiányzó dokumentumaikat a leendő hallgatók.

Héjj Vivien

A 2023 szeptemberében induló főiskolai és egyetemi képzésekre jelentkezhetnek a leendő hallgatók

Forrás: Pixabay

– A november 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2023. január 10-ig lehet pótolni az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában. – hívja fel a leendő hallgatók figyelmét a felvi.hu.

A keresztfélévben induló főiskolai, egyetemi képzésekre jelentkezett hallgatók tehát kedd éjfélig tölthetik fel a jelentkezéskor vagy azóta nem csatolt dokumentumaikat, melyek esetében figyelni kell arra, hogy szkennelés után is jól olvashatóak legyenek, illetve tartalmazzák a jelentkező személyes adatait.

Szintén január 10-ig van lehetőség a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének egyszeri módosítására. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, új képzéseket már nem lehet rögzíteni. Lehetőség van azonban a jelentkezési helyek visszavonására, ami nem minősül sorrendmódosításnak.

Ugyancsak érdemes a határidőig ellenőrizni – szükség esetén módosítani – a személyes adatokat. Azon adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezési határidő után változtak, mint például költözés miatt a lakcím vagy házasságkötés miatt a név. Egyes személyes adatok módosítását dokumentumokkal is igazolni kell.

A keresztféléves felvételi ponthatárait várhatóan január 24-én hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában