Frissen Fejérből

2023.01.17. 14:30

Február közepéig biztosan várniuk kell az alapiaknak

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az alapi művelődési háznál lévő buszmegálló esős időben egy vízi akadálypályához hasonlít, ahol a buszra igyekvő utasoknak minden ügyességükre szükségük van, hogy ne legyenek nyakig vizesek. A település polgármestere válaszolt a felmerülő problémára.

Kecskés Zoltán

A helyzet megoldásáig kulturált közlekedésre lenne szükség az alapi buszmegállónál. Egy helyi lakos szerint, meg sem próbálják elkerülni a pocsolyát a sofőrök.

Fotó: KZ

Szalai János Milán korábban elmondta, hogy a buszmegálló előtt megálló vizet feltehetően egy kivitelezési hiba okozza, ami miatt vápa képződött a fellépő sziget előtt, így a víz nem tud elfolyni. Hozzátette azt is, hogy bár kereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt., azt a választ kapta, hogy a helyreállítás gépláncos javításhoz köthető és a 2023-as évben a társaságnak nincs lehetősége nagygépes munkavégzésre. A helyi lakosságnak akkor azt ígérte Szalai, hogy a költségvetésből megpróbálnak erre forrást elkülöníteni. A lakosok üdvözölték a nemes gesztust, hogy a faluvezető közbenjárt az ügyben és egyetértettek vele abban, hogy mielőbbi megoldásra van szükség. 

A kijelentés idestova egy hónapja történt, így felkerestük faluvezetőt, hogy pontosan mikor és mekkora forrásból kívánják helyreállítani az úttestet. A következő választ kaptuk megkeresésünkre.

– Az idei év költségvetését február 15-ig kell elkészíteni, majd ezt követően fogadja el a képviselő-testület. Amíg ez nem történik meg, addig nem tudom, hogy pontosan mekkora a rendelkezésre álló forrás, és mikor tudunk érdemben tárgyalni az útjavításról. Amint a helyzet tisztázódik, értesíteni fogom a lakosságot – olvasható.

Tehát az alapiaknak Bálint napjáig biztosan várniuk kell az újabb lépésig, amikor is kiderülhet, mikorra állhat helyre a rend a buszmegállóban. Addig is marad vigasztalásul számukra a következő norvég mondás: „Nincs rossz idő, csak rossz ruha." De félretéve a tréfát, ami cseppet sem vicces,  a kulturált közlekedők és közlekedés enyhíthetne a problémán. Az egyik helyi lakos ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy nap mint nap arra közlekedik és szomorúan tapasztalja a nagyobb teherautók és autósok részéről is, hogy esős időben direkt belehajtanak, eszük ágában sincs kikerülni a pocsolyát, beterítve így a várakozó embereket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában