Frissen Fejérből

2023.01.19. 14:00

Egy fehérvári bokorban landolt a megunt karácsonyfa

Nagyon úgy tűnik, hogy valaki Fehérvár egyik közparkjában felejtette a karácsonyi fenyőt. Erről árulkodik legalábbis az a kép, amelyet egy internetes oldal csoportjában láttunk.

Déri Brenda

Fotó: Pesti Tamás / FMH-archív

Egy arra járó jogosan nehezményezte: mit keres a megunt karácsonyfa a bokrok között? A Depónia mint a környék illetékes hulladékszállítója hírportálján részletes tájékoztatást adott arról, hogy hova kell kihelyezni a karácsonyfákat. Közleményükben leírják, hogy a lakosok a gyűjtőedények mellé helyezzék ki a fákat úgy, hogy azok se a gyalogos, se a járműforgalmat ne zavarják, akadályozzák. Az elszállítás időpontjaként a tömbházas övezetek esetében az egész januári hónapot jelölték ki, míg a családi házas övezetekben január első és harmadik hetében történik, történt a települési vegyes hulladék begyűjtési napján.

Megkerestük a városgondnokságot, hogy ilyen esetben ők eltüntetik-e a fenyőfát a parkból. Bozai István, a városgondnokság ügyvezetője elmondta, hogy folyamatosan gondozzák, tisztítják a területeket, beleértve a parkokat is, így amennyiben ehhez hasonló jelenséget tapasztalnak, úgy természetesen "közbeavatkoznak", eltakarítják a fát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában