Segítő videók

2023.01.11. 16:36

Aki levéltárban szeretne kutatni, annak kötelező az online beiratkozás

Elindult az online beiratkozás és kikérés az Elektronikus Levéltári Portálon. A hagyományos, papír alapú beiratkozás lehetősége megszűnt, s már a kikéréseket is online fogadják az országos és megyei levéltárak.

Héjj Vivien

A levéltári iratanyag elektronikus úton történő kikérésének és előkészítésének megkönnyítése mellett az online beiratkozás legnagyobb előnye, hogy az országszerte, a Magyar Nemzeti Levéltál minden intézményében érvényes.

Az éves beiratkozásra regisztrációval és kutatói adatlap leadásával van lehetőség. Akik már korábban regisztráltak, azoknak csupán a kutatói adatlapjukat kell megújítani az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül. A Magyar Nemzeti Levéltár tájékoztatása szerint az idei évtől az egyes tagintézményekben már nem nyomtatnak papír alapú látogatói jegyet.

A kevésbé rutinos, papír alapú ügyintézéshez szokott kutatókat oktatóvideókkal segíti az intézmény, melyekben lépésről lépésre bemutatják a beiratkozás és a beiratkozás megújításának folyamatát. A beiratkozások feldolgozása folyamatos, annak sikerességéről e-mailben kapnak értesítést a kutatók.

2023 januárjától a Magyar Nemzeti Levéltár valamennyi tagintézményének iratai egységesen, elektronikus úton kérhetők ki a kutatótermi kutatáshoz. A MNL Fejér Megyei Levéltára kutatóterme a téli zárvatartás után január 16-án, hétfőn nyitja meg kapuit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában