Frissen Fejérből

2023.01.13. 16:15

A földadó megszüntetéséért indítottak petíciót

A földadó ellen indított petíciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ). Az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér vármegyei szervezetének elnöke.

Baráth Eszter

Varga Imre István szerint teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy földadóval sújtsák a gazdákat

Fotó: Baráth Eszter

A gazdákat terhelő földadót az önkormányzatoknak van lehetősége bevezetni az adott településen. Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter és a város önkormányzata földadó kivetését tervezete az elmúlt évben, akkor az előterjesztést tiltakozást követően visszavonták. A NAK és a MAGOSZ által indított petíció célja a földadó megszüntetése.
– A földadó a gazdákat terhelő olyan plusz költség, ami egy indokolatlan terhet jelent az ő tevékenységük során. Versenyhátrányba hozza őket a nemzetközi és az európai piacokon lévő versenyben, továbbá hosszabb távon hozzájárul az élelmiszerek árának emelkedéséhez is, amit a fogyasztók pénztárcája is érezni fog – emelte ki Varga Imre István. Mint mondta, úgy gondolja, hogy az elmúlt időszakban a világjárvány, majd a rendkívüli aszály és a háborús szankciók által megemelkedett energiaárak okozta kihívások az agráriumot olyan szinten leterhelik, hogy mindezek mellett teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a földadóval is sújtsák a gazdákat.
A petíció interneten keresztül érhető el, az agrarpeticio.hu oldalon néhány perc alatt bárki kitöltheti.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában