Frissen Fejérből

2022.12.21. 11:30

Eszközöket és védőfelszereléseket kaptak a megyei önkéntes tűzoltók (videó)

Pályázati forrás segítségével fejlesztették a Fejér megyei hivatásos tűzoltóságokat és a velük együttműködésben lévő huszonkilenc egyesületet, melyek pénzbeli és természetbeni támogatásban egyaránt részesültek.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A katasztrófavédelem idén is pályázatot hirdetett az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint az önkormányzati tűzoltóságok számára egyaránt. A felhíváson eredményesen vett részt a Fejér megyei hivatásos tűzoltókkal együttműködési megállapodást kötött huszonkilenc egyesület, valamint a megye négy önkormányzati tűzoltósága, a bicskei, a váli, a móri és a polgárdi tűzoltóság. Természetbeni támogatásban huszonkettő egyesület, valamint a négy önkormányzati szerv részesült. Számukra szerdán adták át az elnyert eszközöket és védőfelszereléseket, többek között EDR-rádiókat, légzőkészülékhez tartalékálarcokat, palackokat, benzinmotoros áramfejlesztőt, mászóöveket, védőruhákat, csizmákat és sisakokat és kesztyűket.


A sajtó jelenlétében Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a tűzoltóság belső udvarán adta át a 11,5 millió forint értékű eszközöket. A fennmaradó keretösszegből pénzbeli támogatásként az önkéntes tűzoltó egyesületek működési költségeit, saját eszközbeszerzéseit, képzések megszerzését és a szertárak, gépjárművek felújítását támogatja a katasztrófavédelem. Mint elmondta, az idei beavatkozások 20 százalékában részt vettek az önkéntes tűzoltók is, egyben köszönetét fejezte ki az igazgatóság nevében és további sikeres munkát kívánt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában