Frissen Fejérből

2022.12.04. 14:30

Altiszti állománygyűlést tartott a negyvenhármas alakulat vezénylőzászlósa

Öntevékeny, proaktív altiszteket vár el a Magyar Honvédség

Gyimóthy Levente

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Negyedéves tájékoztató állománygyűlést tartott Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósa Székesfehérváron.

A megbeszélésen jelenlévő állomány tájékoztatást kapott a HM és az MHP vezetőinek a katonai állományt érintő, jövőbeli elképzeléseiről, de számos, aktuális kérdést is érintettek. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljjal és az MH Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Századdal /DCM-E/ közös feladatok kapcsán szóba került az egymásra utaltság, a közös megítélés, a megjelenés és az elvárt viselkedés, valamint az altisztképzés erősítésének témaköre is.

Csizmadia Lajos az altisztek, szakaszaltisztek és rajparancsnokok jelenlétében tartott ismertetőjében aláhúzta: a jövőben a haladó és hibrid zászlós altiszti tanfolyam is szerepe lehet. Tájékoztatott a honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka által elvárt elképzelésekről, amelyek a haderő irányítási struktúrájában, professzionalitásának emelésében öltenek testet. Jelentette, mely szervezeti elemek gazdagítják a jövőben dandárrá bővülő negyvenhármas alakulat feladatrendszerét.

A vezénylőzászlós az állománygyűlésen kiemelte: a Magyar Honvédség átalakításával az adminisztráció csökkentését kívánja elérni az elöljáró, egy feltöltött, kiképzett, felszerelt hadsereg kialakítása érdekében. Ez – mint elhangzott – növeli a műveleti képességet, elősegíti a katonák professzionálisabb lövész tudását, illetve támogatja, hogy több kiképzett katona jelenjen meg honvédelmünkben. Mindennek megvalósításához, a hatékonyabb munkához kiváló eszköznek bizonyulnak az idei évben bevezetett Tábori Kihelyezési Hetek, amelyeken a fegyelmet és a hozzáállást is erősítik – jegyezte meg.

Egy újabb kulcsterületként a negyvenhármas szervezet vezénylőzászlósa a kadét program elmélyítését, a diákokkal való intenzívebb kapcsolattartást hangsúlyozta. Minden altiszt egyben vezető is – nyomatékosította Csizmadia Lajos. Ehhez azonban,,tudni kell döntést hozni, felelősséget vállalni, feladatot szabni és visszaellenőrizni az állomány munkáját”.

Egy altisztnek a szolgálati, öltözködési, alaki szabályok ismerete is elengedhetetlen. Az állomány mentális, fizikai felkészültségét ugyanakkor felméri a vezénylőzászlós a tanfolyamok megkezdése előtt– jelentette ki.

Mivel a hazai honvédelem új haderőt épít, ezzel párhuzamban, bürokráciacsökkentés is zajlik – hangzott el a tájékoztatón, ahol a reggeli testnevelés fontossága, de a katonák egyéni felszerelése és az altiszti illetmény, járandóság kérdése is szóba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában