Adventhez közeledve

2022.11.20. 11:00

Valami olyan készül Igaron, ami még nem volt

Rendhagyó lesz az idei adventi és ünnepi időszak a mindössze ezer fős faluban. „Most olyan jön, ami még nem volt." – tudtuk meg Szabó Róbert szervezőtől.

Kecskés Zoltán

Fotó: SP / Kelet-Magyarország

Különleges időszakkal készülünk, melynek célja, hogy a különböző településrészek közelebb kerüljenek egymáshoz. Olyan adventi gyertyagyújtással készülünk rendhagyó módon, hogy minden vasárnap más és más helyszínen lobbannak fel az ünnepi fények – kezdte beszélgetésünket, majd a részletekre is kitért:

– A gyertyagyújtást Igaron kezdjük, majd második hétvégén Igar-Vámon, a harmadikon pedig Igar-Vámszőlőhegyen lesz a közös gyújtás. Mindegyik alkalommal szeretnénk apró műsorral is kedveskedni az érdeklődőknek, ahol a helyiek mondanak verset, énekelnek. A negyedik vasárnap aztán Igaron lesz egy közös falukarácsony, ahol az ovisok,  illetve táncosok lépnek majd fel, és nagyban dolgozunk vendégelőadók meghívásán, valamint egy betlehemes előadáson is – osztotta meg nagy örömmel a FEOL-lal Szabó Róbert, aki elárulta még, hogy december 6-án sem maradnak a gyerekek ajándék és mikulás nélkül. A másik fő műsorszám pedig a nagyszakállú mellett a falu lakosaiból alakult tánckar, melynek tagjai humoros előadással készülnek, hogy mosolyt csaljanak a gyerekek és családjaik arcára.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában