Készülődés

2022.11.14. 18:00

Adventi ablaknyitogató több településen

Hagyományokhoz híven, karácsony közeledtével egy játékra invitálnak a települések. Az adventi ablakoknak lassan hagyománya lesz. Az utóbbi években egyre több település csatlakozik a kedves kezdeményezéshez.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay.com

Az ünnepi várakozás minden napján fénybe borul egy-egy ablak. Az igazán kreatív képességekkel megáldottak helyenként még próbára is tehetik tehetségüket. Az adventi ablakdíszítés azoknak is örömet hozhat, akik szeretnek a karácsonyra készülődni. Lehet ablakot díszíteni, de az ablakok keresése is jó mókának ígérkezik, főleg a gyerekeknek. December 1. és 24. között a településeken esténként 17 és 19 óra között, egy újabb díszített, sorszámozott, utcára néző ablakban gyúlnak fények.

November 25-ig várják mindenhol az ablakdíszítők jelentkezését. Az ablak keresők a megtalált adventi ablakokat lefényképezhetik, az elkészült képekből kollázs készül. Úrhidán még versikékkel is segítik majd az adventi keresgélők útját. Szabadbattyánban néhány helyszínen, meglepetés várja a megtalálókat.

Aki kedvet kapott az adventi hangulat fokozására és a részvételre, azok keressék településükön a közösségi ház hirdetéseit, ahol a részvételi feltételekről is tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában