A II. Belgyógyászat szakemberei képviselik Fejér megyét az országos döntőben

2022.11.25. 07:00

A Szívtiprók csapata nyerte az ápolók megyei szakmai vetélkedőjét

Házi Péter

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Fejér Megyei Területi Szervezete szakmai vetélkedőt, versenyt szervezett a megye szakdolgozói részére. A megmérettetést a Szent György Kórház II. számú belgyógyászati osztályának csapata nyerte.

 A kilencedik alkalommal megrendezett verseny iránt töretlen a lelkesedés, hiszen  12 csapat nevezett. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból 8 csapat érkezett: „A Test Őrei” – SBO, a „Baby csőszök”- Újszülött-Cs.-Gy.o., a „Bábák” -Szülészet-Nőgyógyászati o., „Gólyák” -Szülészet-Nőgyógyászati o., „Járóka” -Sárbogárd Rend. Intézet, „Kastély angyalai” -Csákvár Gyógyintézet, „Móri Ezerjó” -Móri Kh. és Rend. Intézet, „Szívtiprók” – II. Belgyógyászat.  

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházból 4 csapat érkezett: „Neuro Meta” –Neurológiai o., „Polytrauma"-Traumatológia Sürgősségi részl., „Traumásokk" - Traumtológiai o., és a „Rehabo-sokk”- Mozgásszervi Rehabilitációs o.

A verseny helyszínét a Szent György Kórház biztosította, az oktatási épületében lévő Skyll laborban. A zsűri elnöke Béres Imre megyei szakfelügyelő ápoló volt. Az ő munkáját segítő zsűritagok pedig Fodor Szilvia, a megyei kórház ápolási igazgató helyettese és Juhászné Bordács Veronika, a dunaújvárosi kórház vezetőápolója voltak.

A jó hangulatú verseny első, írásbeli fordulója délelőtt volt. Tesztírás, történeti totó és keresztrejtvény is szerepelt a megoldandó feladatok között, mely komoly kihívást jelentett a csapatok számára. A megyei döntőbe jutott a „Bábák”, a „Kastély angyalai”, a „Móri Ezerjó”, a „Neuro Meta”, a „Rehabo-sokk” és a „Szívtiprók” csapata.

A hat csapat részvételével zajló döntőben a résztvevők komoly szakmai tartalommal bíró, összetett feladatokban bizonyították, hogy megérdemelten jutottak a megyei döntőbe. Az írásbeli és gyakorlati feladatok összeállítását az Oktatási Bizottság végezte. A feladatok értékelésében - a zsűrin kívül- a két kórházból felkért szakdolgozók is részt vettek.  

A versenyt a „Szívtiprók” – II. Belgyógyászat csapat  nyerte, tagjai: Barna Kitti, Gáspár Dóra, Szigeti Barbara Júlia, Tóth Katalin. A II. helyezett: ”Neuro Meta”-Mozgásszervi Rehabilitáció, a csapat tagjai: Ürmös Zoltán Zsoltné, Fekete Tünde, Szárszóné Szőke Anita, Kőműves Emese

III. helyezett: „Kastély angyalai” -Csákvár Gyógyintézet, a csapat tagjai: Bujdosó Eszter, Dobai Csabáné, Timárné Kis Andrea, Bonczné Kaiser Krisztina

Az eredmény kihirdetésekor Béres Imre, a zsűri elnöke értékelte a résztvevők teljesítményét. A Területi Szervezet nevében Bokoré Sike Erika elnök megköszönte a résztvevő csapatok munkáját, átadta az okleveleket és a díjakat. Az első helyezett, a „Szívtíprók” csapata átvette a Vándorserleget, mellyel egy évig büszkélkedhetnek. Ők képviselik Fejér megye szakdolgozóit 2023. tavaszán megrendezésre kerülő Országos Szakmai Vetélkedőn. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában