Frissen Fejérből

2022.10.25. 17:30

Takarókkal a nagy hideg ellen - Szinte egész télre elengedő adományt kapott a Kríziskezelő Központ

Szinte egész télre elegendő lesz az a takarómennyiség, melyet egy vállalkozás adományozott a fehérvári Kríziskezelő Központnak. Jönnek a hidegek, indul a teajárat, amelynek alapfelszerelései lesznek a most kapott plédek, takarók is.

S. Töttő Rita

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Deltatex Kft. 500 ingyen takaróval segíti a székesfehérvári Kríziskezelő Központot, melynek köszönhetően a szabad ég alatt élő hajléktalan emberek számára biztosított lesz tavaszig az ellátás. Kedden délelőtt adták át a cég képviselői – Takács Marietta és Szabó Erika – Zsabka Attilának, a központ vezetőjének az adományokat.

November 1-ével kezdődik a téli krízisellátás a városban, amely egészen március 31-ig tart. Ebben az időszakban a teajárat – hétfőnként, szerdánként és péntekenként - számos egyéb fontos ellátmány mellett takarókat is visz azoknak, akiknek erre szükségük van. Kisebb-nagyobb, használt, de jó állapotú plédekről van szó, amelyek még használtan is jelentős összegbe kerültek volna a központnak.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

- Jelenleg 95-97 fő regisztrált fedél nélkül élő van a városban, akik nem mennek be a hajléktalanszállóra. Ez a szám lényegesen kevesebb, mint a korábbi években szokott lenni, ami köszönhető a lakhatást segítő uniós pályázatoknak – árulta el Zsabka Attila.

A támogatók képviselői elmondták: úgy vélik, ezzel az adománnyal példát szeretnének mutatni másoknak, hogy akik megtehetik – mindenki a saját lehetőségeihez mérten -, maga is tegyen hasonló módon embertársaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában