Támogatás

2022.10.12. 07:00

Már igényelhető Zámolyon az új szociális támogatás

Zámolyon az első között gondoltak azokra, akik a rezsiválság miatt nehéz helyzetbe kerülnek az előttünk álló téli időszakban, ezért új szociális támogatást vezettek be: már igényelhető a veszélyhelyzeti lakásfenntartást segítő települési támogatás a faluban.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A képviselő-testület múlt heti ülésén átértékelte a szociális normatívájának felhasználását és úgy határozott, hogy a legérintettebb, legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő lakosokat igyekszik megsegíteni a közüzemi-díj számláik rezsicsökkentés mértékét meghaladó fizetési kötelezettségük támogatásával.

Ennek érdekében megalkotásra került az úgynevezett veszélyhelyzeti lakásfenntartást segítő települési támogatásról szóló önkormányzati rendelet. Támogatást igényelhetnek a Zámoly közigazgatási területén bejelentett lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen is ott élő egyfős háztartásban élő személyek, akiknek jövedelme nem haladja meg a havi 150 ezer forintot, illetve azok a két vagy több fős háztartások, amelyekben az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a havi 115 ezer forintot. 

A támogatás igényelhető villamosenergia, valamint földgázszámla kifizetéséhez, a rezsicsökkentett áron felüli fogyasztásra. A támogatás mértéke a lakossági piaci ár összege, de - villamos áram esetén - legfeljebb havi 5 ezer forint, földgáz esetén legfeljebb havi 15 ezer forint. A további feltételeket megtalálják az önkormányzat honlapján.

A veszélyhelyzeti települési támogatások együttesen is igénybevehetők. A települési támogatás iránti kérelmet formanyomtatványon kell előterjeszteni a szükséges igazolások csatolásával. A kérelem október 11 - december 31-ig terjedő időszakban bármikor beadható, a támogatás a kérelem beadásának napjától december 31-ig kerül megállapításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában