Frissen Fejérből

2022.10.04. 15:15

Díszíteni hívják a baracsi lakosságot

A régiek mellé egy új hagyományt is teremtenének Baracson az idei szüreti felvonulás során. A megvalósításhoz a település lakosságának segítségét kérik.

Baráth Eszter

Forrás: Pexels

Évről-évre megrendezik a szüreti felvonulást Baracson, ahol ilyenkor együtt mulat a falu apraja és nagyja. A felvonulók ilyenkor rendszerint megállnak a település különböző kijelölt pontjain, ahol szórakoztatásukért cserébe a lakosság finom falatokkal látja vendégül a népviseletbe öltözött lányokat, asszonyokat, fiúkat és férfiakat.
Idén azonban a szervezők tovább színesítenék az eseményt, amihez a lakosság segítségét kérik. Hagyományteremtő céllal fogalmazták meg a felhívást, miszerint teremtsenek közösen szüreti hangulatot a településen. Arra kérik a helybélieket, hogy akik tehetik és kedvük van hozzá, díszítsék fel portáikat az utcákat a szüreti mulatság jegyében, így az október 8-án útnak induló felvonulók már igazi őszi hangulatú utcákon sétálhatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában