Frissen Fejérből

2022.10.27. 11:30

Biztonságosabb lesz a gárdonyi csomópont

Megújul a Bóné csomópont Gárdonyban. Az érintett terület Gárdony, Bóné Kálmán, Posta és Gárdonyi Géza utcák kereszteződése.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A csomópont átépítésével a cél, hogy az autós és gyalogos közlekedés biztonságosabbá váljon – szögezte le Tóth István, Gárdony polgármestere. A projekt másik része a Posta utca páros, azaz bal oldalon futó járda felújítása, amely a Gárdonyi Géza utca és az Arany János utca közötti szakaszon 457 méter hosszban, beton-térkő burkolattal, kiskockakő burkolat betétekkel valósulhat meg. A projekt  47 millió forintba kerül a városnak, melyből több mint 22 és fél millió forint a csomópont átépítésre, és 19 millió forint a járdaépítésre fordítódik.

- A Bóné csomópont a Bóné Kálmán utca és a Posta utca kereszteződésében található, ahol évek óta készül az önkormányzat arra, hogy a megnövekedett gépkocsiforgalom által gerjesztett nagysebességű forgalmat kicsit lassítsuk és biztosítsuk a kereszteződés balesetmentes állapotát – fogalmazott Tóth István, Gárdony polgármestere. Mert bizony egyik helyen sem volt kijelölt gyalogosátkelő hely a kereszteződésben – derült ki. A Bóné csomópontban kiemelt depó épül, amely miatt le kell majd lassítani, s három gyalogos átkelőhely fogja biztosítani a gyalogosok biztonságos átkelését. A tervek szerint november végére elkészülnek a munkálatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában