Frissen Fejérből

2022.10.15. 14:49

A szabadbattyáni időseket köszöntötték

Szépkorúakkal telt meg a Szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház szombaton.

Hajdú Marianna

Forrás: Hajdú Marianna / FMH

Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. A feléjük áradó megbecsülésünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak hasznos tagjai, s hogy mindannyiunknak szükségünk van rájuk.

– Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek. A türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – üdvözölte a jelenlévőket Márkus Lajosné intézményvezető.

A településen minden évben színes műsorral fejezik ki a helyiek megbecsülésüket a település idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során.

Forrás: Hajdú Marianna / FMH

Szabó Ildikó polgármester egy Sütő András-idézettel indította beszédét: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

– A mi világunk éppen az önök és az önök elődeinek munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra ezt a falut, ezt a jelent. Megteremtették azokat a kiváló feltételeket, melyekre alapozva mi a jövőnket építhettük és építhetjük tovább.

Forrás: Hajdú Marianna / FMH

A település legidősebb lakosait, Tóth Józsefné Gizi nénit és Tánczos Lászlót is köszöntötték.

Az ünnepeltek az ebéd elfogyasztása után a Cifrakert Óvoda óvodásainak műsorát láthatták, majd Oszvald Marika és Udvarhelyi Boglárka kedveskedtek a vendégeknek szórakoztató műsorukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában