Frissen Fejérből

2022.09.02. 11:15

Nem az égből jött a hang - riadó minden fehérvári iskolában (videóval)

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay

Kicsit ijesztő vagy éppen túlvilági lehetett a ma 10.50-kor Székesfehérváron hallott hang városszerte. Volt, aki az égre nézett, más körbe, vajon honnan jöhet ez a különös hang? Az igazság azonban az, hogy szirénapróbát tartottak a városban pénteken késő délelőtt. A város külső védelmi tervét gyakorolták éppen, melyre portálunk is felhívta korábban a figyelmet. Székesfehérvár, mint olyan város, ahol „veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem” működik, hasonló gyakorlatok elvégzésére kötelezett. Ennek keretében került tehát sor a szirénák kipróbálására is. A város előrejelzése szerint ebben az időben a város általános és középiskoláiban, illetve a felsőoktatási intézményekben is hasonló gyakorlatokat tartottak, tartanak: a tűzriadó során minden iskolában megszólalnak a szirénák.

A nap folyamán azonban még egyszer számítani kell az „égbe nyúló” hangokra: pénteken 11.40-kor lesz még egy szirénapróba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában