A Fejérvíz is válaszolt

2022.09.10. 07:00

Mitől folyhatott sárga víz a csapokból Sárbogárdon?

Elszíneződött víz folyt pár nappal ezelőtt a csapból Sárbogárdon, ám, mint megtudtuk, nem egyedi esetről van szó. Az általunk megkeresett lakók megoldásokat sürgetnek a szolgáltatótól. Mint mondják, a bejelentéseket megtették, de választ nem kaptak. Utánajártunk.

Kecskés Zoltán

Az ivóvízhálózat karbantartási munkálatai elengedhetetlenek

Forrás: FMH/Archív

A sárbogárdi csapokból folyó elszíneződött víz problémája már senki előtt sem ismeretlen – mondja az egyik Rákóczi utcában lakó, aki hozzátette, sajnos 2-3 hetente előjövő problémáról van szó. Kiemelte, azt is, hogy időnként mintha jobb lenne, aztán kezdődik minden újra elölről – osztotta meg tapasztalatait.

– Sajnos kéthetente ez van, ebben fürdeni sem merek a pici gyerekemmel. Sokba kerül, mire a 120 literes bojlerből, már bocsánat, de kifolyik ez az undormány... Ha évente kétszer vagy háromszor fordulna elő, akkor azt megértenénk, de ez a jelenség ennél jóval gyakoribb és sajnos több napon át tart – mondta. Addig egy másik ott élő szintén hasonló panaszokról számolt be, sárga és rozsdás színű vízről, amely még büdös is.

Fotós: Olvasó

Portálunk felkereste a Fejérvíz Zrt. munkatársait, hogy véleményezzék a kialakult helyzetet.

– Sárbogárd-Sárszentmiklós településrészen kerékpárút építése folyik, melyhez tűzcsapról vesz vizet a kivitelező. A hirtelen vízelvétel felkeveri a hálózatba leülepedett vas-, és mangánüledéket – magyarázza a szolgáltató, majd hozzáteszi – A vízvételezésre kijelölt pont a Rákóczi út - Homoksor kereszteződésében található föld feletti tűzcsap, ezért a környékben tapasztalható, hogy hullámzóan a sárgás víz – tette hozzá.

Ebből tehát az következik, hogy az építés folyamataihoz kapcsolódóan vesznek vizet a kivitelező munkatársai a technológiától függően, ezért jelenik meg időszakosan a probléma. Végül válaszukból az is kiderül, hogy a megoldást a munka befejezése fogja jelenteni, addig is a felhasználók szíves türelmét kérik.

A vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában