Frissen Fejérből

2022.09.12. 14:36

Londoni utazást és profi hangeszközöket nyerhetnek

Izgalmas versenyre hívják a 9-13. évfolyamos diákokat: a Junior Engineers Camp – Harman Hackathon elnevezésű, 24 órás prototípusfejlesztő versenyben a csapatok azért küzdenek, hogy bebizonyítsák, egy adott technikai probléma megoldásában ők a legkreatívabban gondolkodók és legötletgazdagabbak.

Borsányi Bea

Németh Tibor (b) a Harman oktatási menedzsere, Mészáros Attila, alpolgármester és Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén első alkalommal rendezi meg Székesfehérvár önkormányzata, a Harman Becker Kft, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a középiskolások számára kiírt ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt, amely – ahogy azt Györök György dékán kiemelte – beleillik az egyetem által korábban rendezett vetélkedők sorába. Ezek legfőbb célja, hogy a fiatalokat megnyerjék a mérnökség ügyének, tanulmányaikhoz pedig az Óbudai Egyetemet válasszák. Ugyanakkor azonban a mostani verseny több szempontból is újdonságnak számít Magyarországon és a dékán azt is hozzátette, a résztvevő diákok kreativitásából született ötletek, megoldások akár a támogató iparágnak is hasznosak lehetnek. 

A vetélkedő részleteiről Németh Tibor, a Harman oktatási menedzsere, egyben a karon tavaly indított Harman Ipari Tanszék vezetője beszélt. A versenyre vállalkozó kedvű, 9−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag középiskolás diákokból álló 3-4 fős - akár egy intézményből, akár több intézményből is összeállt - csapatok jelentkezését várják. Az online selejtezőből a tíz legjobb gárda kerül a döntőbe. A programra október 9. éjfélig lehet jelentkezni az esemény weboldalán (http://harmanhackathon.amk.uni-obuda.hu) a regisztrációs űrlap kitöltésével és egy kisfilm feltöltésével. A kisfilmben a csapat bemutatásán túl egy olyan, saját környezetből hozott problémát kell ismertetni a megoldásra vonatkozó javaslattal együtt, amely műszaki megoldást igényel.

A döntőre október 28-án a Mol Aréna Sóstón kerül sor, ahol a bejutott csapatoknak saját gondolataikat és képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt kell teljesíteni a helyszínen bejelentett műszaki kihívást ötlet- és prototípus fejlesztésével.  

Az első helyezett csapat több napos tanulmányúton vehet részt, melynek során többek között meglátogatják a londoni Harman Experience Centert is, ám a többiek sem járnak rosszul, hiszen a verseny során összegyűjtött virtuális pénzt értékes, a vállalat által gyártott profi hangeszközökre válthatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában