Frissen Fejérből

2022.09.28. 10:42

Csákberényben főzött a népszerű műsorvezető - adás ma este!

Havas Dóra, népszerű műsorvezető a nyáron Csákberénybe látogatott, ahol Sári néninél és az orondpusztai tanyán szerezte be az alapanyagokat, hogy főzzön egy finom ételt legújabb sorozatában. Az epizód ma este 20.30 órakor kerül adásba az egyik hazai főzőcsatornán.

Borsányi Bea

Fotó: Elekes Gergő / Fejér Megyei Hírlap

Havas Dóra tíz részes sorozatában olyan innovatív, hazai élelmiszertermelőket látogat meg, akik profi, kimagasló minőségű termékeket állítanak elő, hogy ezeket ne csak az üzletek polcairól levéve használjuk, hanem ismerjük meg, honnan érkeznek, hogyan termelik, tenyésztik erre hivatott termelőik. Ezek egyike Vécsei László, akinek orondi tanyáján számos állat megtalálható és többfajta, finom sajt is készül. Hogy hogyan? Ez is kiderül a műsorból, amelynek végén Havas Dóra finom, ezúttal báránymájas ételt főz. A fogáshoz szükséges zöldségek is Csákberényből, Bíró Gáborné, Sári néni kertjéből kerültek a konyhába. Sári néni egyike azoknak, akik évről évre részt vesznek a csákberényi kertversenyben. Vagyis, ez ma már nem is verseny, csak annak indult, amikor a település bekapcsolódott az országos kertszépségversenybe. Később már „csak úgy”, verseny nélkül is folytatódott a kezdeményezés: a csákberényi kertészek – a 16 évestől a nagymama korúakig – minden évben megnézik egymás kerjték, palántákat, magokat cserélnek és megosztják egymással bevált kerti tippjeiket. 

Csákberény egyébként nem első alkalommal mutatkozik be gasztroműsorban, hiszen néhány éve a Gasztroangyal stábja is forgatott már a faluban, illetve az orondi tanyán. 

Havas Dóra főzőműsorait sokan kedvelik 
Fotós: Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában