Születésnap

2022.08.23. 17:39

Száz évbe sok minden belefér - Konyecsni Endréné Magdi nénit köszöntötte Cser-Palkovics András (videó)

Konyecsni Endréné Magdi nénit 100. születésnapja alkalmából köszöntötte Cser-Palkovics András polgármester. Magdi néni boldogan emlékezett vissza az elmúlt évszázad örömteli eseményeire.

Baráth Eszter

Fotó: NAGY NORBERT

Emléklappal, virággal és ajándékcsomaggal érkezett Cser-Palkovics András Magdi nénihez, akinek otthonában már sok, jókívánsággal ellátott virág hirdette a jeles évfordulót. – Száz évbe sok minden belefér – mondta el mosolyogva többször Magdi néni. Gyermekkorára örömmel emlékezett vissza, mint mondta, nagyon boldog idők voltak azok, amiket családjával Marosvásárhelyen töltött el.

Érettségije után került Székesfehérvárra, ahol első és egyben egyetlen munkahelyén, a földhivatalban megismerkedett férjével, akivel sok évtizedet éltek meg együtt, megélve a boldogságot és megküzdve a nehéz időszakokkal.

Magdi néni számára már nem megy könnyen a mozgás, ugyanakkor egyedül él, de sok segítséget kap. Hihetetlen életigenlésről és akaraterőről tanúskodik az is, hogy márciusi kórházi kezelése után talpra tudott állni, ma pedig már vidáman és jókedvűen fogadta a köszöntőket. Arra a kérdésre, hogy hogyan telik egy napja, humorosan így felelt: – Alig van időm valamire! Mint mondja, olvas, rádiót hallgat, televíziót néz, rejtvényt fejt, vagy éppen könyveli kiadásait és ezekkel eltelik a nap.

Konyecsi Endréné Magdi néni életigenlését sokan megirigyelhetnék. Úgy fogalmazott, hogy a hosszú életet csak a Jóistennek köszönheti, tőle kapta. Cser-Palkovics András polgármester pedig reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a 105. születésnapján is felköszöntheti Magdi nénit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában