Frissen Fejérből

2022.08.02. 12:44

Különleges világba nyerhettek betekintést a Bregyó táborozók a Titkok Házában (galéria, videó)

Nagyon menő, high-tech és mégis nagyon mai világba nyerhetnek betekintést a Bregyó táborozók a Fehérvári Civil Központban berendezett Titkok Házában.

S. Töttő Rita

Nagy élmény volt ez a gyermekek számára

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Irányíthatnak robotokarokat, pakolhatják a kiskockákat, digitális rajztábla segítségével játszhatják a kitalálós játékokat, de egyéb virtuális kalandokban is részt vehetnek azok a gyerekek, akiket elhoznak a Fehérvári Civil Központban berendezett Titkok Házába ezen a nyáron. 

A központot a Titkok Háza és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara állította össze, melynek foglalkozásaira három héten át jöhetnek az érdeklődők.  Két egyetemi oktató és két hallgató várja a gyerekeket, valamint két közösségi szolgálatos diák is segít a program lebonyolításában. Nagy kaland ez, melyre a Bregyó központú Napraforgó napközis táborban résztvevő gyerekeket is szívesen kísérik a pedagógusok.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el:

 

Az országban régiónként egy hasonló központot hoztak létre – noha mindegyiknek kicsit más a tematikája: van, ahol a természettudományok, máshol a robotika világa kerül előtérbe. Fejér megyében tehát egyedülálló ez a központ – árulta el Zugor Zsuzsanna, a Civil Központ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában