Frissen Fejérből

2022.08.25. 08:41

Koromsötétbe borult éjszaka Palotaváros egy része - ez volt az oka! (Frissítve)

Szerda éjjel, 22:26 körül (ez az E.ON által regisztrált időpont, ekkortól datálható az üzemzavar elhárításának kezdete) sötétségbe burkolózott Palotaváros egy része... Az éjszaka alapvető, jól megszokott sötétségén túl, persze. Az áramszünet több száz felhasználót érintett: nem volt áram a többi között a Horog, a Sütő, a Selyem, a Bátky Zsigmond, a Tolnai és a Kelemen Béla utcában sem.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

Többen a nem kívánt "takarodó" dokumentálásával is megpróbálkoztak a közösségi oldalon (sőt, még az elemlámpa/gyertya piaci értéke is azonnal megugrott a környéken), mi ehelyett egy beszédesebb ábrán mutatjuk, milyen kiterjedt is volt az üzemzavar. Az E.ON oldalán mindenki számára elérhető a térkép, ahol ellenőrizni lehet, bejelentették-e már mások az áramszünetet, a szakemberek tudnak-e már a problémáról. Az áramszünetek térképe alapján tudjuk mi is, hogy 23:30-kor már csak a Tolnai utcában voltak áram nélkül az érintettek, 23:40-kor pedig ennek az utcának is már csak egy részén, tehát szakaszosan sikerült megoldani a problémát. 

Természetesen megkérdeztük az okokról az E.ON-t, amint megtudjuk, mi történt, hírt adunk róla. 

Frissítés

Az E.ON válaszából tudjuk, hogy becslésünk óvatos volt, nagyjából másfél ezer ügyfelet érintett ugyanis az éjszakai áramkimaradás.

Reagálásukat változtatás nélkül közöljük: "Székesfehérvár Palotaváros részében késő este, 22:30 körül egy transzformátor meghibásodása okozott rövid ideig áramszünetet a környéken lakó mintegy 1500 ügyfélnél. Kollégáink az érintett lakosoknál még a tegnap éjszaka folyamán, 2 órán belül elhárították az üzemzavart a hálózat átterhelésével."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában