Frissen Fejérből

2022.08.15. 18:20

Határon túli fiatalok is szerepelnek a koronázási szertartásjátékban

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Színjátszó Tábort Székesfehérváron, ahol két héten keresztül erdélyi és felvidéki fiatalok próbálnak, hogy aztán majd a koronázási szertartásjáték színpadán mutassák be mindazt, amit megtanultak.

Baráth Eszter

Javában zajlanak a koronázási szertartásjátékok próbái a táborozók aktív részvételével

Forrás: Baráth Eszter / FMH

A Rákóczi Szövetség, a Vörösmarty Színház és Székesfehérvár Önkormányzatának közös szervezésében megvalósuló színjátszó táborba összesen tizenkilenc határon túli magyar fiatal érkezett. A fiatalok rengeteget próbálnak, hiszen mindannyian részesei lesznek a III. András – Az utolsó aranyágacska című koronázási szertartásjátéknak.

– Részpróbák már délelőtt vagy kora délután vannak a színházban, délután öt órától pedig minden nap este tíz óráig, vagy éjfélig a Nemzeti Emlékhelyen – emelte ki a próbákkal kapcsolatban Lőrincz Zsuzsa, a Vörösmarty Színház stratégiai munkatársa. Mint mondta a fiatalokat többek között apácákként és katonákként láthatja majd a közönség, ugyanakkor kisebb szerepeket is kapnak, van például olyan táborozó is, aki négy szerepben tűnik majd fel a színpadon.

 

Ez a tábor tehát nem az egész napos kikapcsolódásról és pihenésről szól, Lőrincz Zsuzsa tapasztalatai szerint azonban minden próba megéri. – Most borzasztóan fáradtak. Azok, akik már visszatérő táborozók, jobban tudják kezelni, akik viszont először vannak itt, általában megdöbbennek az első néhány nap után, hogy hogyan lehet ezt bírni. Viszont tudom, hogy amikor már egyben megy az egész produkció és látványos a sok próba eredménye, akkor az már nagy elégtétel – fogalmazott a színház munkatársa. Természetesen azonban nem csak a próbákból állnak a táborozók napjai. A programok között szerepel többek között a Bory-vár látogatása, a Belváros nevezetességeinek megtekintése és a Szent István Király Múzeumban látható Árpádok kora: Királyok és Szentek című kiállítás látogatása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában