Olvasó jelenti

2022.07.13. 11:35

„Olyan a színe, mint egy túlvizezett kávénak" - Ismét felütötte a fejét a vízprobléma Szabadhídvégen

Több megkeresés, panasz érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy elszíneződött víz folyik a csapból Szabadhídvégen. Az eset nem egyedi a megyénkben: korábban Nádasdladányban tapasztaltak hasonlót, Tordason és Gyúrón is sárga színűvé vált az ivóvíz.

Kecskés Zoltán

Forrás: olvasó

A szabadhídvégi csapokból folyó elszíneződött víz problémája már senki előtt sem ismeretlen, pláne nem a vízmű előtt, hiszen bejelentéseket, panaszokat bőven kapnak ők is. Időnként mintha jobb lenne, aztán kezdődik minden újra – tapasztalják az ott lakók. 

Mint azt egyiküktől megtudtuk, a Fejérvíz Zrt. munkatársai rendszeresen ellenőrzik a víz minőségét, így az fogyasztásra alkalmas, ugyanakkor esztétikailag nem túl gusztusos. Egy másikuk pedig egészen odáig ment, hogy a probléma az egész településre kiterjed, szinte egyik utca sem kivétel, így mindenkinek ugyanabból kell főznie, már ha szeretnének.

„Három éve, hogy ez a probléma felütötte a fejét, azóta havi rendszerességgel előjön, azonban nem csak nyáron. Megoldás egyelőre nem nagyon van, hiszen hiába végzik el a szivacsos csőmosást a Fejérvíz munkatársai, ez csak ideig-óráig javít a helyzeten, majd  néhány hét múlva kezdődik elölről. A mi családunk már nagyon régóta nem iszik és nem főz belőle, ásványvízzel helyettesítjük a csapvizet. Fürödni azért kénytelenek vagyunk benne, mert azért csak nem fürdünk palackos vízben! Sajnos a mosás is eléggé problémás, főként a fehér ruhadaraboknál. Bízunk benne, hogy hamarosan megoldódik a helyzet." – nyilatkozta az egyik neve elhallgatását kérő asszony.

Portálunk felkereste a Fejérvíz Zrt. munkatársait, hogy véleményezzék a kialakult helyzetet, amint válaszolnak, közöljük.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában