Zavaros, barna víz

2022.06.01. 20:05

Kávé jön a csapból Nádasdladányban?

Kedden délelőtt azt tapasztalhatták néhányan a településen, hogy barna színű, nem éppen “guszta” víz folyik a csapból.

Hajdú Marianna

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Mi mindenre jó a közösségi háló, azonnal megy a “körtelefon”, ki tapasztal még hasonlókat? Nagyrészben mindenkinél rendben volt a víz színe is és minősége. A Rózsa és a Virág utcából jelezték, hogy valami náluk nincs rendben. 

Ennek okán szerkesztőségünk megkérdezte az illetékes szolgáltatót, hogy tudnak-e arról, Nádasdladányban barna színűre váltott az ivóvíz? 

Megkeresésünkre a Fejérvíz Zrt. egy munkatársa azonnal a helyszínre sietett, hogy a problémának utánanézzen. Mindent rendben talált, így tovább haladtak a tények felkutatásában, amire meg is lett a válasz. 

A szolgáltató kedden Sárkeszin betervezett hálózat karbantartást végzett, aminek a következményeit érzékelhették a nádasdladányiak, mivel előre nem látható meghibásodás történt. 

– Mivel a munkálatok ideje alatt hirtelen csökkent a víznyomás, a szolgáltatott ivóvíz kissé opálossá, zavarossá válhatott, mely az egészségre nem ártalmas. Az ezt okozó anyagok kiülepítése után az ivóvíz fogyasztható – kaptuk a válasz a Fejérvíztől. Azt is megtudtuk, hogy bejelentést egyetlen helyi fogyasztó sem tett.

Az okozott kellemetlenség miatt a felhasználóinak türelmét és megértését kérték.

Azóta a víz zavarossága megszűnt, ismét helyreállt minden a hálózaton.

Természetesen az ilyenkor szokásos vicces kommentek sem maradtak el a bejegyzés alól: – Talán kedveskedni akart a szolgáltató és kávét adnak víz helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában