Frissen Fejérből

2022.06.15. 16:00

Megújult a sárszentmihályi általános iskola (videóval, képgalériával)

Iskolai műsorral egybekötött szalagátvágásra és ünnepségre került sor szerdán délelőtt a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskolában. Apropója a frissen felújított tornaterem átadása volt.

Hajdú Marianna

Fotó: NAGY NORBERT

A Széchenyi 2020 program keretében a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére az intézmény fenntartója, a Székesfehérvári Tankerületi Központ 32,2 millió forint támogatást nyert. A Magyar falu program keretében további 49,9 millió forint támogatást nyert az iskolaépület felújítására. Ezekből az összegekből az épület teljes homlokzati hőszigetelését és színezését is sikerült kivitelezni.

A terem padlóburkolatát parkettáról műpadlóra cserélték, üvegtégla falát új nyílászárókra váltották, a régi fűtőtesteket modernekre cserélték és a főbejárat szélfogó részének a cseréje is megtörtént.

Törő Gábor országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy minden ilyen jellegű beruházásnak az a lényege, hogy a pedagógusok méltó körülmények között tudjanak dolgozni és a gyerekek méltó körülmények között tudjanak tanulni. Majd hozzátette:

– Azt kívánom, hogy a település, az oktatás, és minden szegmense a Sárszentmihálynak, továbbra is így fejlődjön!

– A mai átadás fontos lépés a település életében, hiszen Sárszentmihály egyik legfontosabb intézményének, az általános iskolának a régen várt fejlesztése, felújítása valósult meg - jegyezte meg Óber Andrea, Sárszentmihály polgármestere.

Néhány év alatt nagyot változik a faluközpont képe, mivel két építkezés is folyik jelenleg egy időben. Átalakul a régi kúria épülete, amely egy régen várt, új óvodának ad majd otthont. 

– Ezek a fejlesztések az itt élők, a családos emberek életében is minőségi előrelépést hoznak. Nem kell tovább szégyenkeznünk a leromlott állapotú építményekkel, hiszen ezeknek az intézményeknek a mai kornak megfelelően megújult épületekkel teli komplex egységére már méltán lehetünk büszkék, mi sárszentmihályiak – mondta a polgármester.

– Nagy örömömre szolgál, hogy a 2022-23-as tanévet már a megújult iskolaépületben és tornateremben kezdhetjük, gyarapodó, várhatóan 160 fős tanulói létszámmal. Szeptemberben 27 első osztályos tanulót köszönthetünk, akik bizonyára az iskola többi diákjával közösen, nagy örömmel veszik majd birtokba az új tornatermet – mondta köszöntőjében Kovácsné Simon Krisztina, a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola igazgatója.

Az eseményen részt vett még Tuboly Ágnes, a Székesfehérvári Tankerületi Központ gazdasági vezetője, aki nagy segítséget nyújtott az intézménynek a pályázatok benyújtása során.

Az iskola diákjai  méltó előadással készültek erre az ünnepi alkalomra. Oláh Júlia Anna, 4. osztályos tanuló játszott gitáron, majd az iskola énekkara következett, egy rövid dalcsokorral. A hetedik osztályos tanulók ünnepi műsorral készültek. 

A megújult tornateremben meglepetésműsorral, tánccal és sportos bemutatóval készültek a diákok a meghívott vendégek részére.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában