Frissen Fejérből

2024.06.10. 12:58

Ebben nem volt köszönet

A reggeli órákban rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott Fejér vármegyében, melyet erős széllökések kísértek. A vihar elvonultával megkezdődött a károk felmérése.

Gombor Lili

Erős vihar csapott le Fejér vármegyére kora reggel

Fotó: Illusztráció: Pexels

A reggeli felhőszakadás után több helyszínen kérték szivattyúzás miatt a tűzoltók segítségét hétfőn Székesfehérváron. A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék helyenként pincéket árasztott el, az erősebb széllökésekben faágak hasadtak le. A Horvát István-lakótelepen egy társasházi lépcsőház bejáratánál akadályozta a közlekedést egy leszakadt ág. Leszakadt ágból a Pestispincék utcában és a Nagyszombati utcában sem volt hiány, a  vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a balesetveszélyes ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták. A Nagyszombati utcában egy családi ház pincéjében az összegyűlt víz a gázkazánt veszélyeztette, így a vizet ki kellett szivattyúzni. Szintén alagsori helyiségekből szivattyúzták ki a helyenként egy méter magas vizet a tűzoltók a Kertalja utcában és két Budai úti házban. A Munkácsy Mihály utcában egy társasház pincéjét öntötte el az eső, a Kégl György utcában egy kétállásos garázsban fél méter magasán állt a víz. Sárszentmihályon egy lehasadt balesetveszélyes ágat a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrésszel távolítottak el – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!